هویج پلو از جمله غذاهای جذابی است که میتوان برای مجالس و مهمانیها نیز مورد استفاده قرار داد. ماده اصلی در تهیه هویج پلو همان هویج است؛ اما برای گوشت میتوان از مرغ، گوشت چرخ کرده، گوشت تکهای یا قلقلی استفاده کرد و انتخاب آن به ذائقه شما بستگی دارد. در ادامه با سه روش تهیه هویج پلو مجلسی همراه با فوت و فنها آشنا میشوید. برای آشنایی با جزئیات دستور پخت هویج پلو مجلسی به وبلاگ اسنپ فود مراجعه کنید.
مراحل تهیه هویج پلو با گوشت قلقلی را در ادامه دنبال کنید:
ابتدا هویج را رنده کرده به همراه روغن تفت دهید تا نرم شود. سپس زعفران دم کرده را به هویجها اضافه کنید.
پیاز را رنده کرده و آب آن را به خوبی بگیرید. گوشت چرخ کرده، پیاز و نمک و فلفل را مخلوط کنید و به شکل کوفتههای ریز در آورید. کوفتهها را به همراه روغن در تابه سرخ کنید و کنار بگذارید.
برنج را به همراه آب و نمک در قابلمه ریخته و روی شعله بگذارید. زمانی که بیرون برنج نرم و مغز آن هنوز سفت بود، برنج را آبکش کنید.
کف قابلمه کمی روغن بریزید و نان یا سیب زمینی را به عنوان ته دیگ قرار دهید. برنج، هویج و گوشت قلقلی را لایه لایه داخل قابلمه بریزید تا مواد تمام شوند. درب قابلمه را دمکنی بگذارید و به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه روی شعله گاز قرار دهید تا دم بکشد.
زرشک را با روغن و کمی شکر تفت دهید و در هنگام سرو، برای تزیین استفاده کنید.
هویج پلو با مرغ
هویج پلو با مرغ
برای کسانی که به طعم گوشت قرمز علاقهای ندارند یا به هر دلیلی نمیتوانند گوشت قرمز مصرف کنند، هویج پلو با مرغ مجلسی انتخاب مناسبی است. مواد اولیه طرز تهیه هویج پلو با مرغ شامل هویج، مرغ، زعفران دم کرده، پیاز، کره، آب لیموترش، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین، زرشک و خلال پسته است.
در ادامه مراحل دستور پخت هویج پلو با مرغ مجلسی را دنبال کنید:
مرغ را به همراه ۲ لیوان آب، پیاز، نمک و فلفل داخل قابلمه ریخته و بپزید. زمانی که مرغ پخته شد، آن را از قابلمه خارج کرده و خرد یا ریش ریش کنید.
یک پیاز را نگینی کرده و در تابه تفت دهید. پس از آنکه پیاز طلایی شد مرغ خرد شده و زردچوبه را نیز داخل تابه بریزید و به تفت دادن آنها ادامه دهید.
هویج را به صورت درشت رنده کنید و به همراه نمک، فلفل سیاه و دارچین به مواد تابه بیفزایید.
آب لیموترش و زعفران دم کرده را با دیگر مواد مخلوط کنید و هم بزنید تا آماده شود.
برنج از قبل خیس خورده را با آب و نمک داخل قابلمه بریزید و پس از طی شدن مراحل پخت، برنج را آبکش کنید.
کف قابلمه ته دیگ قرار دهید و برنج و مواد را لایه لایه داخل قابلمه بریزید تا قابلمه پر شود. به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه برنج را دم کنید تا هویج پلو مجلسی آماده شود.
در زمان سرو غذا، هویج پلو را با زرشک تفت داده شده در روغن و خلال پسته تزیین کنید.
هویج پلو با گوشت چرخ کرده